موارد ابتلا به سرطان پروستات در سراسر جهان تا سال ۲۰۴۰ (۱۷ سال آینده) دو برابر، و مرگ و میر آن ۸۵ درصد افزایش خواهد یافت!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بانگ بیشه؛ مطالعات حاکی از آن است که تعداد مردان مبتلا به سرطان پروستات در سراسر جهان تا سال ۲۰۴۰ میلادی دو برابر میشود و به رقم ۲.۹ میلیون نفر در سال میرسده به عبارتی هر ساعت به ۳۳۰ مرد گفته شود که به این بیماری مبتلا هستند.
در ضمن پیشبینی میشود، تعداد مرگ و میرهای ناشی از این بیماری در سراسر جهان نیز در ۲۰ سال آینده حدود ۸۵ درصد افزایش خواهد یافت و از ۳۷۵ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ به تقریباً ۷۰۰ هزار نفر تا سال ۲۰۴۰ میلادی خواهد رسید.
افزایش سن جمعیت و افزایش امید به زندگی به این معنی است که تعداد مردان مسن در سراسر جهان (که مدت طولانیتری زندگی میکنند) رو به افزایش است و با توجه به این که داشتن سنی بالاتر از ۵۰ سال و سابقه خانوادگی از جمله دلایل اصلی ابتلا به این نوع سرطان محسوب میشود، کارشناسان میگویند، جلوگیری از ابتلا به این بیماری نیز از طریق تغییر سبک زندگی یا مداخلات بهداشت عمومی ممکن نیست.
به عبارتی برنامه ریزان و سیاست گزاران کلان بهداشتی می بایست برنامه های جدیتری برای کنترل این سرطان در جامعه داشته باشند.
میلیون ها مرد در سراسر جهان به سرطان پروستات مبتلا هستند.
این بیماری پس از سرطان ریه در میان سرطان های رایج مردان در رتبه دوم قرار گرفت و ۱۴.۱ درصد از سرطان های تازه تشخیص داده شده در مردان در سطح جهان را به خود اختصاص داد.
در ۱۱۲ کشور، سرطان پروستات شایعترین سرطان تشخیص داده شده در مردان است. در سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۴۱ میلیون مورد جدید و ۳۷۵۳۰۴ مورد مرگ ناشی از سرطان پروستات در سراسر جهان وجود داشت.
هم میزان بروز و هم میزان مرگ و میر بالا، سرطان پروستات را به یکی از تهدیدهای اصلی مرگ ناشی از سرطان در مردان تبدیل می کند.
خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن به شدت افزایش می یابد.
بیش از ۸۵ درصد از بیمارانی که به تازگی تشخیص داده شده اند بالای ۶۰ سال سن دارند.
در دو دهه گذشته میزان بروز استاندارد شده برای سن ASIR در ۶۵ کشور افزایش، در ۱۵ کشور پایدار و در ۹ کشور کاهش یافته است و مرگ ومیر استاندارد شده برای سن ASMR به ترتیب در ۱۹ کشور افزایش، در ۲۵ کشور پایدار و در ۴۵ کشور کاهش یافته است.
در آخرین دوره، ۴۴ کشور دارای ASIR افزایشی و ۳۲ کشور به ترتیب ASMR کاهش یافته اند.
به عنوان مثال، در ایالات متحده آمریکا، AAPC ASIR به طور قابل توجهی ۰.۶۲٪ و ASMR ها به طور قابل توجهی ۱.۲۲٪ از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ کاهش یافته است، در حالی که AAPC از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به طور قابل توجهی ۰.۴۹٪ برای ASIR ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
به طور خلاصه می توان گفت روند افزایشی مرگ و میر در کشورهای فقیر و با درآمد متوسط رخ داده است در حالی که در کشورهای توسعه یافته و با درآمد بالا این روند کاهشی بوده است.
✍بازنویسی: دکتر پیمان پرچمی
انتهای پیام/