پس از بارش باران و به راه افتادن سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان، این مناطق در حالت بحرانی قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بانگ بیشه؛ یعقوب سلیمانی، درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان گفت: بعد از وقوع سیل در جنوب سیستان و بلوچستان تیم های امدادی هلال احمر با تمام توان در جهت ارائه خدمات به آسیب دیدگان حضور پیدا کردند.
وی بیان کرد: بیش از ۱۵۰ تیم عملیاتی در حال امدادرسانی هستند که ۵۰ تیم عملیاتی از استانهای خراسانهای جنوبی، رضوی و شمالی و نیز استان کرمان برای امدادرسانی اضافه شدند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۱۸۴۰ روستا در ۱۱ شهرستان تحت تاثیر سیل قرار گرفتند، افزود: با توجه به این که راه ارتباط زمینی تعداد محدودی روستا قطع است، ۲ بالگرد و ۱۲ قایق در حال امدادرسانی به افراد متاثر از سیل هستند.
بارانهای سیلآسا به قلعه تاریخی حیدرآباد خاش خسارت زد
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان وبلوچستان از وارد آمدن خسارت به قلعه حیدرآباد خاش خبر داد.
مجتبی سعادتیان اظهار کرد: هر چند باران نعمت الهی و باعث خوشحالی مردم و ساکنان مناطق است اما در زمانهای بارندگی نیروهای این اداره کل و یگان حفاظت به صورت آمادهباش قرار میگیرند تا نقش مراقبتی خود از آثار و ابنیه های تاریخی که شناسنامه و میراث ماندگار استان هستند را ایفا کنند.
وی افزود: در روزهای اخیر بارندگیهای سیلآسا باعث تخریب زیادی به زیرساختهای سیستان و بلوچستان شده که قلعه حیدرآباد در شهرستان خاش نیز جزو این لیست قراردارد و بر اثر باران دچار خسارات زیادی شده است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان وبلوچستان ادامه داد: این قلعه در ناحیه اندود کاهگل فضای بیرونی در جبهه غربی و جنوبی و ناودان های میانسرا دچار آسیب و خسارت جدی شده که به دلیل بسته شدن راهها و عدم دسترسی مخابراتی در برخی نقاط دیگر هنوز اطلاعات دقیقی از سایر شهرستانها گزارش نشده است.
چهار سد در جنوب سیستان و بلوچستان سرریز شد
محمد امین بارانی اظهار کرد: بارندگیهای هفته گذشته باعث شد سدهای مخزنی پیشین در شهرستان سرباز با حجم ۱۷۵میلیون متر مکعب،سدزیردان در منطقه دشتیاری چابهار باحجم مخزن ۲۰۷میلیون متر مکعب سد شی کلک در شهرستان چابهار با حجم ۱۰میلیون متر مکعب و سدخیر آباد نیکشهر با حجم ۲۷ میلیون مترمکعب آبگیری و سرریز شود.
وی بیان کرد: همچنین این بارشها باعث آبگیری و سرریز سدهای تغذیهای سارادان ایرانشهر وشمس آباد سراوان و افزایش آب سد ماشکید علیا شده است.
مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: در شمال استان سدهای چاه نیمه دارای کاهش حجم آب نسبت به سال آبی گذشته است.
بارندگیهای شدید و طغیان رودخانهها در چند روز اخیر راه ارتباطی چندین مسیر اصلی، فرعی و روستایی در جنوب سیستان و بلوچستان را بسته است که بازگشایی مسیرها از ابتدای شروع سیلاب در این مناطق آغاز شد.
️آبمعدنی مهمترین مشکل مردم سیلزده سیستان و بلوچستان است
Play Video
کد ویدیودانلود
فیلم اصلی
خسارت سنگین بارندگیهای اخیر به بخش کشاورزی جنوب سیستان وبلوچستان
سید محمد رضا سیدحسینی شامگاه شنبه در نشست ستاد بحران سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر کشور، رئیس ستاد بحران کشور، استاندار و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان در چابهار برگزار شد، میزان خسارت واحدهای تولیدی، زیرساختهای بخش کشاورزی، باغات و مزارع زیر کشت محصولات خارج از فصل ناشی از بارندگیهای سیل آسای چند روز گذشته در جنوب استان را سنگین ارزیابی کرد و گفت: عمده خسارات وارده به بخش کشاورزی در شهرستانهای زرآباد، دشتیاری، چابهار، قصرقند، نیکشهر، کنارک، راسک، فنوج، سرباز، سیب و سوران و مهرستان است.
وی ادامه داد: بیشترین خسارت به ۱۸ هزار و ۹۹۳ هکتار از اراضی زراعی آبی، هزار و ۹۳۳ هکتار اراضی باغی، ۲۲۱ واحد گلخانه ،۳۰۰ واحد دامداری روستایی و عشایری ،۴۵ رأس دام سبک و سنگین، ۱۵ کلنی زنبورعسل، ۲۷۱ حلقه چاه کشاورزی ،۵۰ دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی ،۱۱۵ رشته قنات، ۱۰۴ کیلومتر جاده بین مزارع و جاده عشایری، ۶۳ کیلومتر انتقال آب با لوله و کانال ،۸۴ بندسار و سازه آبخیزداری و ۵۹ باب استخر ذخیره آب در این بارندگی سیل آسا وارد شده است.
وی در این نشست خواستار تأمین اعتبار برای تهیه فوری نهاده دامی برای دامداران، بازسازی منابع آب و خاکی و پرداخت خسارت به زارعین و باغداران آسیب دیده شد.
انتهای پیام/