در مورد مصرف گوشت قرمز و ترکیبات فرآوری شده گوشتی و ارتباط آن ها با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ بیشتر بدانیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بانگ بیشه؛ بر اساس شواهد مطالعات جدید ارتباط مثبت بین خوردن گوشت قرمز و ایجاد سرطان روده بزرگ وجود دارد.
منظور از گوشت قرمز، تمام بافت عضلانی پستانداران از جمله گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت گوسفند و بز است.
گوشت فرآوری شده نیز گوشتی است که از طریق نمک سود کردن، تخمیر، دودی کردن و یا سایر فرآیندها به ترکیبی تبدیل شده که عطر و طعم را بهبود بخشد.
بیشتر گوشت فرآوری شده شامل گوشت گاو است اما گوشت فرآوری شده ممکن است حاوی گوشت قرمز دیگر مانند گوشت مرغ و یا گوشتهای دیگر باشد.
نمونههایی از گوشت فرآوری شده عبارتند از
هات داگ، ژامبون، سوسیس، گوشت کنسرو شده و فرآوردههای برپایه گوشت و سس
قرار گرفتن گوشت قرمز در دسته یک (I) یعنی این که شواهد کافی دال بر سرطان زایی در انسان وجود داشته باشد.
به عبارت دیگر، شواهد قانع کننده ای وجود دارد که عامل ایجاد سرطان است.
ارزیابی معمولاً بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک است که توسعه سرطان را در انسان های در معرض نشان می دهد.
در مورد گوشت فرآوری شده، این طبقه بندی بر اساس شواهد کافی از مطالعات اپیدمیولوژیک است که خوردن گوشت فرآوری شده احتمال سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
قرار گرفتن گوشت قرمز و محصولات فرآوری شده آن، در دسته یک طبقه بندی سرطان زایی مواد مانند سیگار و استعمال دخانیات بدین معنی نیست که خطر هردو در سرطان زایی برابر است ولی شواهد در نقش مستقیم هردو وجود دارد.
طبق آخرین تخمینهای پروژه جهانی بار بیماری، یک سازمان تحقیقاتی دانشگاهی مستقل، حدود ۳۴۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان در سال در سراسر جهان به رژیمهای غذایی سرشار از گوشت فرآوریشده نسبت داده میشود.
خوردن گوشت قرمز هنوز به عنوان عامل سرطان شناخته نشده است. با این حال، اگر ارتباط های گزارش شده ثابت شود که علت آن هستند، پروژه جهانی بار بیماری تخمین زده است که رژیم های غذایی سرشار از گوشت قرمز می تواند عامل ۵۰۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان در سال در سراسر جهان باشد.
به نظر می رسد این اعداد با حدود ۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان در جهان به دلیل استعمال دخانیات، ۶۰۰۰۰۰ در سال به دلیل مصرف الکل و بیش از ۲۰۰۰۰۰ در سال به دلیل آلودگی هوا همخوانی چندانی نداشته باشد.
✍بازنویسی:دکتر پیمان پرچمی
انتهای پیام/